PLASFED 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı tamamlandı

PLASFED, 2015-2018 DÖNEMİNDE DE “SELÇUK AKSOY İLE YOLA DEVAM” DEDİ!

•    Plastik sektörünün şemsiye örgütü PLASFED (Plastik Sanayicileri Federasyonu) 2.’nci Olağan Genel Kurulu Toplantısı, İstanbul’da yapıldı. Toplantıda, tek listeyle gidilen seçimde, birinci dönemde Yönetim Kurulu Başkanlığını başarıyla yürüten Selçuk Aksoy ile yeni döneme de devam kararı verildi. Sektörün ve örgütlenme faaliyetlerinin değerlendirildiği toplantıda, bir manifesto da okunarak kamuoyu dikkatine sunuldu.

•    Selçuk Aksoy tarafından okunan manifestoda (bildiri) ise “Sektörümüze karşı yürütülen önyargılı hareketlere karşı çıkmaya; yanlış algılara, haksızlıklara, sorunlara karşı tek bir ses olarak güçlü bir şekilde yanıt vermeye katılıyoruz. Günlük yaşamımızda ve birçok sektörün vazgeçilmez, katma değerli mamulü olan plastiğin önemini, bilinmeyen faydalarını, ülkeye, ekonomiye katkılarını her daim dile getireceğiz” görüşü vurgulandı.

•    Aksoy yaptığı konuşmada, sektörün dış pazarda ciddi rekabet riskleriyle karşı karşıya olduğunu; Türkiye içinde de karar alıcılara etki etmeye yönelik yeni bir çalışma başlattıklarını da kaydetti.

Türkiye plastik sektörünün şemsiye örgütü Plastik Sanayicileri Federasyonu – PLASFED 2.’nci Olağan Genel Kurulu Toplantısı tamamlandı. Sektörün kamuoyuna yönelik mesajlarını içeren bir manifestonun (bildiri) benimsendiği toplantıda, tek listeyle gidilen seçimde, 2015-2018 döneminde de “Selçuk Aksoy ile devam” kararı çıktı. Hüseyin Semerci ve Erol Paksu’nun Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevine seçildiği PLASFED 2.’nci Olağan Genel Kurulu Toplantısı’nda Reha Gür Muhasip Üye seçilirken, Murat Kökoğlu da Sekreter Üye olarak görevlendirildi.

PLASFED şemsiyesi altına katılan üye sayısı hızla artırıyor!

Yeni katılan derneklerle birlikte 8 üye dernek temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını PLASFED Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Aksoy yaptı. Her geçen gün PLASFED şemsiyesi altına katılan dernek sayısının hızla artmasının; bu güç birliği ile Türkiye’ye yayılmanın önemine vurgu yapan Aksoy, “Federasyon ayrı bir kavram değil. Sizlerin bir araya gelmesinin oluşturduğu gittikçe güçlenen, büyüyen bir isim; sizler federasyonun kendisisiniz ve hepimiz bunun bir parçasıyız! Bu başarı, gurur duymamız gereken, dışardan da takdir edilen bir başarıdır” dedi.

Katma değeri yüksek ürünlere geçmesi zorunlu olan Türkiye plastik sektörü, dış ve iç rekabet-uygulama riskleri ile karşı karşıya!

Konuşmasında, sektörün dış ve iç rekabet-uygulama riskleri ile karşı karşıya olduğunu kaydeden Aksoy, bu risklere karşı sektörü geliştirmek, haksız önyargı ve saldırılarla mücadele etmek için güç birliği içinde hareket edilmesi gerektiğini belirterek şunları kaydetti:

“Türkiye ve dünyanın ekonomik riskleri yüksek. Bir süredir devam eden düşük büyüme hızı, bundan sonra bizim için kaçınılmaz olacak. Düşük kar marjlarıyla bundan sonra da birlikte mücadele edeceğiz. Bölgemiz için fırsat Orta Doğu’dur. Orta Doğu hammadde sağlar olsa da, Orta Doğu’nun yeni hedefi artık plastik hammadde üretiminden plastik mamul üretimine geçmektir. Buna önlem olarak katma değeri yüksek ürünlere geçmemiz gerekiyor.”

İthal ettikleri ürünlere ihraç ettiklerinden çok daha fazla para ödediklerine dikkat çeken Selçuk Aksoy, “Çok fazla ihracat yapıyoruz ama ihraç ettiklerimiz ucuz, ithal ettiklerimiz daha pahalı! Bunun için eğitim inovasyon, AR – GE ve birliktelik lazım. Faaliyetlerimiz içinde, eğitim faaliyetlerimiz de var ama bu eğitim faaliyetlerimizin yaygınlaştırılmasını ben özellikle sizlerden rica ediyorum” diyerek eğitim konusunun büyük önem taşıdığını ifade etti.

Türkiye plastik sektörü manifestosu!

PLASFED 2. Olağan Genel Kurulu Toplantısı’nda “Türkiye plastik sektörü manifestosu”nu da okuyan Selçuk Aksoy, manifesto maddelerini şöyle sıraladı:

•    Türkiye plastik sektörü mensupları olarak zor şartlarda, kendi olanak ve şartlarımızı zorlayarak atölyelerden azimle ilerleyerek başarıyla geldiğimiz bugün;  babalarımız, çocuklarımız, usta ve çıraklarımızla, tümü emekçi insanlardan oluşan sektörümüze sahip çıkmayı ana görevimiz biliyoruz.
•    Bugüne kadar yeterli bir şekilde sağlanamayan sektörel birlik ve beraberliğimizi artık güçlü bir şekilde oluşturmak için yoğun çaba harcıyoruz.
•    Sektörümüze karşı yürütülen önyargılı hareketlere karşı çıkmaya, yanlış algılara, haksızlıklara tek bir ses olarak güçlü bir şekilde yanıt vermeye katılıyoruz.
•    Günlük yaşamımızda ve birçok sektörün vazgeçilmez, katma değerli mamulu olan plastiğin önemini, bilinmeyen faydalarını, ülkeye, ekonomiye katkılarını dile getiriyoruz.
•    Kamuoyunda bilinenin aksine plastiğin çevre ile dost; çevreye, sağlığa zarar vermeyen bir mamul olduğunu, sektörümüzle ilgili doğruları bıkıp usanmadan herkese anlatıyoruz.
•    Sektörümüzün hak ettiği teşvik ve destekleri alabilmesi, önümüze dikilen bürokratik engellerin kaldırılmasına yönelik girişimleri etkin kılacak çalışmalarda bulunuyoruz.
•    Sivil Toplum Kuruluşları ve meslek birlikleri/odalarında temsilimizin güçlenmesi için ilgili günlere, seçimlere ilgi gösteriyor oylarımızla destek veriyoruz.
•    Sektörümüzü ileriye taşıyacak girişimleri başlatıp takipçisi olan, birlik ve beraberliğimizi her daim daha güçlü temsil etme amacı taşıyan, sektörel konularda benzer refleksler ve söylemleri oluşturup gerçek değişim hareketlerini başlatabilecek sektör derneklerimizin ve federasyonlarımızın çatıları altına katılıyor,  olmayanları da çağırıyoruz.
•    Sektör temsilciliği görevini üstlenirken bu görevde kendini, bireysel çıkarlarını değil, sektörümüzü temsil edip faydalarımızı gözetmesi gerekliliğinin bilincinde olan; doğru projeleri hayata geçirmek için canla başla uğraşan azimli sektör mensubu adaylarının hep yanında oluyoruz.
•    Sektörümüzdeki her mensubumuzun, her işletmenin büyümesi, gelişmesi için bilgi birikimini, deneyimlerini paylaşıyor, başarıya giden yollarda vereceğimiz bir destek var ise sunuyoruz.
•    Üreticilerimizi bir araya toplayacak, genç nesillerin de yetişmesini sağlayacak, sektörümüze özel, çağa uygun, modern organize sanayi bölgelerinin oluşturulmasındaki gerekliliği görüyor, bu bölgelerde yerimizi alıyoruz.
•    Hedeflerimiz doğrultusunda daha çok birlik-beraberlik olmamız gerektiğinden hareketle, yalnız bugünü ve kendimizi değil, her birimizin tek tek sektörümüzün önemli birer temsilcisi olduğumuz ve önemli sorumluluklarımızın bulunduğundan hareketle manifestomuzu uyguluyoruz.

Sektöre yönelik değerlendirmeler de yapıldı!

PLASFED Genel Kurulu’nda,  sektör ve örgütlenmeye yönelik değerlendirmeler de yapıldı. PLASFED’in, yerel örgütlenmenin yaygınlaştırılması, plastik sanayicilerinin örgütlü olmadığı bölgelerde yeni dernekler kurulması yoluyla yaygın ve kapsamlı bir temsil üzerinde yükselmesi yönündeki örgütlenme modeline güven teyit edildi.

Karar alıcılar nezdinde PLASFED’in yürüttüğü çalışmalara güven vurgulandı ve etkinliğinin daha da geliştirilmesi yönünde çalışılması görüşü benimsendi. PLASFED’in bu konudaki yol haritası da paylaşıldı.

PLASFED Genel Kurulu, Selçuk Aksoy başkanlığındaki yeni yönetimi de belirledi!

Genel Kurul’da yapılan seçimlerde, 2015-2018 döneminde görev yapacak Selçuk Aksoy Yönetim Kurulu Başkanlığındaki liste oybirliğiyle kabul edildi. PLASFED yeni Yönetim ve Denetim Kurulları şu isimlerden oluştu:

PLASFED 2015-2018 Dönemi Yönetim Kurulu Üyeleri

Adı Soyadı

Şirket - Kurum

Dernek

Selçuk Aksoy

Aksoy Plastik

PAGDER

Hüseyin Semerci

Şenmak Makine

PAGDER

Reha Gür

Eurotec Mühendislik Plastikleri

PAGDER

Erol Paksu

Paksu Plastik

EGEPLASDER

M. Murat Kökoğlu

Köksan Pet

GAPLASDER

Mehmet Gül

Na-me A.Ş.

APSD

İlker Biliktü

Bil Plastik

BURPAS

Selahattin Onatça

Ems Plastik

Çukurova PLASDER

Ahmet Yalçınkaya

Yalçınkaya Plastik

EGEPLASDER

Nurhan Kaya

Derby Konveyör

KAUÇUK DER.

Ayhan Çatalkaya

Enka Polimer

KAYPİDER

PLASFED 2015-2018 Dönemi Denetim Kurulu Üyeleri

Adı Soyadı

Şirket - Kurum

Dernek

Selçuk Gülsün

Tisan Mühendislik Plastikleri

PAGDER

Hüseyin Yücel

Penta Ambalaj

KAYPİDER

Muhammet Yıldırım

Yılsan

Çukurova PLASDER